Storitve

Naše storitve obsegajo proizvodnjo različnih izdelkov iz pločevine in žice. Ponudimo vam lahko tudi celostno rešitev za vaš izdelek – od konstruiranja in izdelave orodij, izdelkov ter njihove dodelave, do površinske zaščite (cinkanje, srebrenje, prašno barvanje, kataforeza), embaliranja in dostave na želeno lokacijo.
01
Kakovost, dokazana s certifikati

02

Vlaganje v razvoj

03

Majhnost in prilagodljivost

Naše storitve

- 01

Izsekovanje

Izsekovanje izvajamo na ekscenter stiskalnicah moči od 250 kN do 4000 kN. Večina stiskalnic je opremljenih s podajalnimi linijami. Predelujemo lahko trakove pločevine od debeline 0,20 do 6 mm ter širine od 10 do 800 mm. Na stiskalnicah so nameščeni sistemi za varovanje orodij (kontrola podaje, kontrola izmeta, …).

- 02

Uporovno varjenje

Uporovno varjenje poteka na točkovnih varilnikih moči 63 kVa in 80 kVa. Varilniki imajo nameščeno pametno krmiljenje, ki stalno preverja in regulira tok varjenja. Varimo standardne varilne matice od M4 do M10 ter različne namenske matice po naročilu kupca.

- 03

MIG/MAG varjenje

Varjenje po MIG/MAG postopku izvajamo na robotski varilni celici. Polizdelke vpenjamo na vpenjalne priprave do zunanjih gabaritov 1600 x 800 x 800 mm. Varilni izvor nam omogoča klasično in pulzno varjenje.

- 04

Globoki vlek

Za globoki vlek uporabljamo hidravlične stiskalnice moči od 630 kN do 2500 kN. Stiskalnice so opremljene z blazinami in so računalniško vodene. Določene operacije globokega vleka, ki jih izdelujemo v večjih serijah, se izvajajo s pomočjo avtomatskih podajalcev.

- 05

CNC struženje

CNC struženje izvajamo na CNC stružnici. Stružimo predvsem polizdelke, kateri potrebujejo dodelavo po prejšnji fazi izdelave – npr. poravnava robov po globokem vleku, izdelava utorov ali navojev na žici, itd.

- 06

3D preoblikovanje žice

Žico lahko preoblikujemo v najrazličnejše oblike, od ravne palice do sestavnega dela koša za kosilnico ali sestavnega dela za osebna vozila in kamione. Stroj nam omogoča predelavo žice od premera 4 do 12 mm, je računalniško krmiljen in omogoča ponovljivo izdelavo v večjih in manjših serijah. Na izdelke iz žice lahko po želji kupca izdelamo navoje, izvrtamo luknje, stisnemo ali jih kako drugače obdelamo.

_Prednosti

Prednosti naših storitev

[01]

Kakovost

Vodenje sistema kakovosti vsakoletno preverjamo s kontrolnimi presojami. Kakovost izdelkov se preverja z merili in kontrolnimi pripravami, odvisno od zahtev kupca.

Certifikat IATF

Leta 2017 smo osvojili standard sistema vodenja kakovosti IATF 16949. Standard določa zahteve za sistem vodenja kakovosti v razvoju in proizvodnji ter pri vgradnji in servisiranju proizvodov, namenjenih avtomobilski industriji.

Certifikat ISO

V decembru 2005 smo vzpostavili sistem vodenja kakovosti ISO 9001:2000, katerega smo marca 2007 nadgradili na sistem ISO/TS 16949.
[01]
[02]
[02]

Ponujamo več - izdelava sklopov

Naše sodelovanje ne pomeni nujno le izvedbe standardnih storitev, ki jih ponujamo. V primeru, da gre pri izdelku za sklop oz. izdelek iz kombinacije kovine in plastike, se povežemo z zunanjim izvajalcem, ki bo poskrbel za implementacijo ustreznega plastičnega kosa. Na enak način se povežemo s partnerji, ki se ukvarjajo s hladnim kovanjem. Na ta način smo zmožni ponuditi več in kupcu olajšati proces izbire ustreznih partnerjev za izdelavo sklopov.
[03]

Robotizacija proizvodnje

Naš razvoj je usmerjen k čim večji robotizaciji proizvodnje. Monotono delo človeka zamenjujejo roboti, ki zagotavljajo večjo učinkovitost in ponovljivost procesov brez možnosti človeških napak.

V podjetju trenutno delujejo tudi trije kolaborativni roboti, ki prenašajo polizdelke med operacijami. Rezultat je hitreje in učinkoviteje opravljeno delo.

[03]

Industrije, s katerimi sodelujemo

Področja dela
Izdelujemo produkte, ki so v največji meri sestavni deli sklopov in se uporabljajo v skoraj vseh vrstah industrije. Največ je uporabljenih v avtomobilski industriji, sledijo pa ji elektro, športna, pohištvena industrija in ostale.
Koščak slider
 • Avtomobilska industrija
  Avtomobilska industrija je ena najzahtevnejših. Kljub temu je večino naših izdelkov namenjenih prav njej. Za avtomobilsko industrijo izdelujemo sestavne dele, ki jih naši kupci sestavljajo v sklope. Gre za npr. ojačitve armaturne plošče v kamionu, tečaje za dvig postelje ...
 • Elektro industrija ter ind. malih gospodinjskih aparatov
  Elektro industrija in industrija malih gospodinjskih aparatov zahtevata visoko natančnost in učinkovitost. Izdelki so pogosto manjših dimenzij in z zahtevnimi detajli. Elektro industrija in proizvajalci malih gospodinjskih aparatov so naši kupci že preko 20 let.
 • Pohištvena industrija
  Pohištvena industrija zahteva “lepe”, očesu prijazne in funkcionalne izdelke. Za pohištveno industrijo izdelujemo nogice za sedežne garniture ter veliko različnih tipov vzglavnikov za sedežne garniture, od fiksnih do nastavljivih.
 • Športna industrija
  Za športno industrijo proizvajamo izdelek, ki se uporablja pri snowboardih, za pritrditev vezi. Gre za zelo zahteven, veliko-serijski izdelek.
 • Gradbena industrija
  Proizvajamo tudi za gradbeno industrijo. Naši izdelki so sestavni deli termo košar, ki se pri novogradnjah uporabljajo za preprečevanje nastanka toplotnega mostu med zunanjo in notranjo betonsko ploščo. Zgradbe so zaradi tega energetsko bolj učinkovite.

Naši naročniki

Blagovne znamke
Naši izdelki so vgrajeni v končne produkte številnih priznanih blagovnih znamk. Zaupajo nam tudi najboljši.

[BMW]

[VOLKSWAGEN]

[ŠKODA]

[AUDI]

[MAN]

[VOLVO]

[RENAULT]

[SCANIA]

[BSH]

[M-TOM]

[M-TOM]

[GOLTES]

[MARGOP]

[ADRIA MOBIL]

[MAN]

[MAN]

Poglej več